"Waarom moeten schilders verplicht betalen en stukadoors of klussenbedrijven niet?"

Delen

Rechtszaak tegen BPF Schilders wordt opgestart

14/07/2017 - Al meer dan 300 schilders hebben zich aangesloten bij onze procedure tegen de verplichte deelname aan het pensioenfonds schilders. Dat betekent dat de rechtszaak tegen BPF Schilders wordt opgestart. Onze advocaten zijn inmiddels bezig met het opstellen van de dagvaarding. We verwachten dat wij in augustus zo ver zijn dat de dagvaarding de deur uit kan.

Blij met steun  

Volgens onze advocaten is de verplichte deelname aan BPF Schilders in strijd met de wet. Wij zullen de rechter dan ook vragen de verplichte deelname onwettig te verklaren. Wij zijn ontzettend blij met de steun van zoveel zelfstandige schilders. Hiermee kunnen wij de rechter laten zien dat zzp-schilders van die verplichting af willen.  

Nog niet aangemeld?

Wil ook jij het recht op een vrije pensioenkeuze? Meld je dan ook aan voor de procedure. We vragen een kleine bijdrage in de proceskosten. Maar die valt in het niet bij het bedrag dat je bespaart als je niet meer verplicht bent premie af te dragen. Als de rechter ons in het gelijk stelt, gaan we bovendien de pensioenpremie terug eisen die je als zzp’er hebt betaald. Dat kan je duizenden euro’s opleveren.

Ja, ik meld me aan!